Koska monet eri blogikirjoittajat suosivat erilaisia ruokareseptejä, laitan tähän jo useita vuosia, jopa vuosikymmeniä käytössäni olleen vappusalaattiohjeen.

Keitä kaksi kiloa perunoita viittä vaille kypsiksi.  Jäähdytä ne hyvin.  Kuori ne kylminä ja pilko pieniksi kuutioiksi. 
Kuori muutama omena, pilko kuutioiksi.
Kaiva purkista vajaa kymmenen herkkukurkkua.  Pilko.
Ota pari keltasipulia, pilko pienksi kuutioiksi. 
Osta kaupasta kaksi pakettia Koskenlaskija juustoa.  Itse käytän siten, että toinen on voimakas ja toinen tavallinen.
Kapriksia,  paprikajauhetta ja tilliä.  Lisäksi hieman etikkaa.  Suolaa, jos siltä tuntuu.

Sekoita pilkotut ainekset.  Sulata juustot pienessä määrässä maitoa.  Kaada maito/juustoseos mukaan ja sekoita.  Mausta.  Koristele tillillä.

Anna muhia jääkaapissa vähintään yön yli.  Nautitaan vappuaattona rapsahtelevien nakkien kera.  Juomat valitkoon jokainen itse makunsa mukaan.

Tästä näen varmaankin ensi yönä unta!

Jacob